Çevrimiçi Pazarlama ve Vodacco

Vodacco Web Stratejileri’ni duymuşsunuzdur. Özellikle Google‘da pazarlama, e-pazarlama veya e-ticaret ile ilgili arama yaptığınızda, sponsor bağlantı (sponsored link) olarak muhakkak karşınıza ekranın sağ köşesinde bir kere çıkmıştır. Kim bilir Google’a bunun için ayda ne kadar para veriyorlar…

 

Google’da pazarlama ile ilgili bir arama yaptığımda karşıma yine aynı sonuç çıktı. Fakat bu sefer “BLOG PAZARLAMASI, Vodacco – Blog Pazarlama Danışmanı, Danışmanlığımız sizi
Farklılaştırır” olarak sonuç yine sponsor bağlantılar arasındaydı.

 

 

Akabinde meraktan, hemen “BLOG PAZARLAMASI” olarak Google’da arama yaptım. Çıkan ilk 3 sonuç şöyle;

1-Serdar Öner

2-Pazarlama Canavarı

3-Bloglar Alemi

 

 

Yani Vodacco, bu çıkan sonuçlarda ilk 3 sırada yoktu. İşin enteresan yanı, çıkan 282.000 sonuçtan hiçbirinde Vodacco yoktu!

 

“Blog Pazarlaması” için Google’da bir sponsor bağlantı da çıkmadı.

 

Vodacco Web Stratejileri‘nin web sitesinde, arama motorları için düzenlediği anahtar kelimeleri(keywords):

“Web Stratejileri, Yönetim Danışmanlığı, Strateji, Marka Yönetimi, Pazarlama, B2B, portal yönetimi, e-pazarlama, yeni stratejiler, e-dönüşüm, e-iş, e-çözüm, web pazarlama, CRM, e-danışmanlık, bilgi yönetimi, e-tedarik, iş zekası, kurumsal iletişim”

 

Bunlar içerisinde de “blog” ile ilgili hiçbir kelime yok!

 

İnternette pazarlama (yada çevrimiçi pazarlama), pazarlamadan farklı değil. Şirket ile ilgili tüm mesajların birbirini destekleyici olması gerekli. Ya blog pazarlaması ile ilgilenirsiniz, hem sponsor bağlantılarınızda bunu para ödeyerek yaparsınız, hem anahtar kelimelerinize koyarsınız, arama motorlarında arandığında siz sonuç olarak çıkarsınız, yada bu iş için sadece sponsor bağlantıya para ödemezsiniz.

 

Ne dersiniz?

 

NOTLAR:

– Sn.Serdar Öner, “blog pazarlaması” yazınca web günlüğünüz ilk çıkan sonuç. Haberiniz olsun.

– Pazarlama Canavarı, çıkan 2.sonuç ve ben bunun için Google’a tek kuruş ödemedim.

Korsanlar Da Tüketicidir

Hürriyet’in haberine göre ABD’li müzik devi Universal Music, sözleşmeli sanatçılarının parçalarını ve videolarını internetten bedava yayınlamak üzere, reklam gelirlerine dayanan SpiralFrog adlı internet sitesiyle sözleşme imzaladı. Universal Music’in aldığı bu karar, başta Apple olmak üzere, birçok şirketin tepkisini çekerken Universal kararı “korsanlar da tüketicidir” prensibiyle aldığını açıkladı. Müzikleri şimdilik sadece ABD’li ve Kanadalı internet kullanıcıları indirebilecek.

Harika, bugüne kadar duyduğum en müthiş “korsanla savaş” fikri. Siteden öğrendiğim kadarıyla, telif hakları problemini de, sitenin reklam gelirleri ile halledeceklermiş.

İşin benimle (pazarlamayla) ilgili 2 kısmı var;

1- “Korsanlar da tüketicidir” prensibi. Universal Music, korsan tüketicileri bir şekilde yasallaştırmanın harika bir yolunu bulmuş. Benzer bir mantık ile ne müthiş pazarlama kampanyaları oluşturulabilir.

2- SpiralFrog, bu uygulaması ile internette en bilinen markalardan biri haline geldi. Google’da spiralfrog üzerine yaptığınız aramada 2.590.000 sonuç çıkıyor. Sonuçların (anlayabildiğim) %80’i de SpiralFrog-Universal sözleşmesinden bahsediyor. Sanırım reklam gelirleri için gerekli altyapı da böylece hazırlanmış oldu…

11.Ulusal Pazarlama Kongresi

Son yılllarda büyük bir hızla farklılaşan dış çevre faktörlerine, pazarlama bilimi ve uygulamalarının verdiği tepki devrimsel nitelikteki değişimleri gündeme getirirken pazarlama kavramının sınırlarının yeniden tanımlandığı bir süreci de ortaya çıkarmıştır.

Bilginin kolay ve ucuz bir şekilde paylaşılıyor olması ve dinamik pazar yapısının da etkisiyle pazarlama; “Değer zinciri ağının” planlanması, oluşturulması ve yönetilmesi anlamında önemli misyonlar yüklenmiştir. Bu misyon, müşteri ile ilişkiyi sürekli kılabilmek adına, hem işletme içindeki birimlerin hem de işletmenin dışındaki tedarikçi, toptancı, perakendeci v.b. birimlerin birbirleriyle bütünleştirilmesini içermektedir.

Pazarlama, artık sadece müşterilerle işbirliğini hedefleyen bir olgu olmaktan çıkmış özellikle tedarikçilerle de ilişkilerin yönetilmesi anlamında görevler üstlenmiştir ve bu durum tedarik zincirinin etkinliğini önemli derecede güçlendirmektedir. Bu kapsamda pazarlama, pazarlama bilgi sistemlerinin, işletmeler arası bütünleşmenin, eğitimin, risk ve yatırım analizlerinin, Değer zincirine ilişkin ekonomik ve sosyal etkinliklerin, çatışmaya ilişkin çözüm yönetiminin gerçekleştirilmesinden yönetsel anlamda sorumlu olmaya başlamıştır.

Özetle tanımlanmaya çalışılan bu olgular, küreselleşmenin de etkisiyle büyük bir hızla gelişmeye devam etmekte ve örgüt yapılarını da önemli derecede etkilemektedir. Ağ sistemleri olarak tanımlanan ve klasik yapılardan çok farklı özellikler gösteren bu yapılanmaların en temel özelliği hem işletme içi hem de işletme dışı bütünleşmeyi kolaylaştırıcı unsurlar olmalarıdır.

Pazarlamaya ilişkin tüm etkinliklerde Değer yaratmak kavramının ön plana geçmesi, rekabetçi üstünlüğün sürdürülebilir olmasında büyük bir öneme sahiptir. Bu olgu, Türkiye’deki pazarlama akademisyenlerini ve uygulamacılarını da etkilemekte, pazarlamacılardan işletmenin tüm fonksiyonlarını etkilemeye yönelik Değer yaratmaları ve işletme yönetimine bu yönde katkıda bulunmaları beklenmektedir.

İnsanlık tarihinin ve Anadolu’nun en eski liman ve ticaret kentlerinden İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu tarafından 2006 yılında düzenlenecek olan “11. Ulusal Pazarlama Kongresi” için “Pazarlamada Değer Yaratmak” ana teması benimsenerek, bu konunun pazarlama fonksiyonları kapsamında hem teorik hem de uygulama anlamında tartışılması hedeflenmiştir.

Bu doğrultuda, “Pazarlamada Değer Yaratmak” başlığı kapsamında hazırlayacağınız Değerli tebliğlerinizle 11. Ulusal Pazarlama Kongresine katkıda bulunmanızı bekliyor ve sizleri İzmir’de aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek istiyoruz.

Bağlantı: http://web.deu.edu.tr/maritime/pazarlama2006.html

Evleniyoruz!

pazarlamacanavari_davetname.jpgEvleniyoruz, Hepinizi Bekleriz.

Tarih: 08 Eylül 2006Saat: 15:15Yer: Kadiköy Evlendirme Dairesi – Büyük SalonNaime Şimşek – Zeki Yüksekbilgili

Reklamda Mecranın Sınırı Yok

pazarlamacanavari_dimes.jpg

Geçen hafta İzmir’deydim. Otobanda DIMES’in süt toplamak için kullandığı kamyonlardan birini gördüm. O kadar dikkat çekiciydi ki, hemen yanına yanaştım ve bu resmi çektim.

Böyle bir uygulama, DİMES’e maliyetine karşı inanılmaz getiriler sağlıyor, özellikle kamyonların kat ettiği yollar göz önüne alındığında!

Her firma, kendini tanıtmak için her türlü fırsatı değerlendirmek zorunda.

Reklam yapacak mecralarda sınır yok.