TÜİK’den Hanehalkı Yurtiçi Turizm Araştırması

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2009 yılı "Hanehalkı Yurtiçi Turizm Araştırması"nı yayınladı. Buna göre 2009 yılında yurtiçinde ikamet edenler, bir ve daha fazla gecelemeli 60 milyon 888 bin seyahat gerçekleştirdi. Seyahate çıkış amacı olarak birinci sırada % 65,7 ile “Yakınları ziyaret”, ikinci sırada % 18,6 ile “Gezi, eğlence, tatil”, üçüncü sırada ise % 8 ile ”Sağlık” amacıyla yapılan seyahatler geliyor.

Bir ve daha fazla geceleme kaydı ile seyahate çıkanlar, en fazla gecelemeyi 278 milyon 779 bin gece ile temmuz-ağustos-eylül aylarına denk gelen III. dönemde yaptı. Bu dönemde ortalama geceleme sayısı 11,5 gece olup, seyahat başına yapılan ortalama harcama ise 236 TL. En az seyahat 67 milyon 439 bin geceleme ile ocak-şubat-mart aylarını içeren I. Dönemde gerçekleştirdi. Bu dönemde ortalama geceleme sayısı 6,2 ve ortalama harcama ise 164 TL.
 
Okumaya devam et

Caribou Cofee

Caribou Cofee için hazırlanmış harika bir outdoor uygulaması!..

 pazcan_carbou.jpg

Ajans: Colle+McVoy, Minneapolis, USA
Kreatif Yöentmen: Mike Caguin, Eric Husband
Sanat Yönetmeni: Ben Clymer

Bir Şeyler Oluyor

1973’lerde internetin icadından bu yana gerçekten çok şeyler değişti. Artık gittikçe daha fazla iletişim olanaklarını kullanır hale geldik. 2010 yılının sonunda, Dünya’da mobil telefon abone sayısı 5.3 milyara yükseldi, mobil iletişim olanaklarına erişim Dünya nüfusunun %90’ına açık durumda [1]. Aynı dönemde, internet kullanıcılarının sayısı 2 milyar rakamını çoktan aştı. İletişimimiz o kadar hızlı ki, 2010 yılında tüm Dünya’da her saniye 200.000 SMS gönderiliyor [2], kullanımda olan 2.9 milyar e-posta hesabı var, bu hesaplar üzerinden her gün 247 milyar gönderi yapılıyor[3] ve sosyal networklar üzerinde aktif olarak hesabı bulunan kişi sayısı 2.1 milyar kişi[4].

Sürekli veri üretiyoruz ve bu verileri gittikçe daha yüksek hızlarda iletebilecek yeni sistemler geliştiriyoruz. Bu teknolojileri bazen veri tabanı yönetiminde, bazen veri tabanı değişimlerinde, bazen görüntü aktarımlarında hatta bazen oyun sistemlerinde kullanıyoruz. Ürettiğimiz verilere bağlı olarak, yeni donanımlarla daha da etkin veri transfer ve saklama yöntemleri kullanıyoruz. Cep telefonları, bilgisayarlar bunların sadece birkaçı.

Okumaya devam et

Reklam Ama Nasıl Reklam

Reklam, çok uzun bir süredir pazarlamadaki en değerli silahlardan biri. En basit tanımıyla da televizyon, gazete, radyo, billboard, dergi, sinema, internet gibi mecralar aracılığıyla çeşitli mal, ürün ve hizmetlerin hedef kitlelere ve tüketicilere belirli bir ücret karşılığında tanıtılması faaliyetleri olarak açıklanabilir. Pazarlama, en temel fonksiyonlarını yerine getirirken bir taraftan hedef müşterilerine en uygun ürünü bulmaya çalışırken, bir taraftan bu ürünü hedef kitle için en uygun fiyatın ne olacağı sorusuna yanıt arıyor. Bu sırada da bu ürünü en iyi şekilde dağıtacak ve tanıtacak faaliyetleri belirlemeye çalışıyor. İşte bu noktada reklam devreye giriyor…

Şirketler, öncelikle daha çok satmak, ürünleri hakkında imaj oluşturmak, mevcut imajı korumak, yeni bir fonksiyonu tanıtmak veya benzer amaçlarla reklamı kullanıyorlar. Aslında reklamı bu anlamda yüz yüze satış (kişisel satış) dışında kalan tanıtım etkinlikleri olarak adlandırmak belki de en doğru yaklaşım olacaktır.

Okumaya devam et

Bilinçaltı Mesajlar (Subliminal Messages)

“Hikayenin doğruluğunu bilmiyorum, ama güzel bir ders içeriyor.”

Ticari Pazarlama (Trade Marketing)

Pazarlama bileşimini göz önüne aldığımızda, artık hiç kuşkusuz kabul görmüş dört ana konu ile karşılaşıyoruz; ürün (neyi satacağız?), fiyat (kaça satacağız?), dağıtım (nerde satacağız?) ve tanıtım (ürünü nasıl çekici yapacağız?). Aslında tam da bu noktada, pazarlama ve satışı birbirinden mümkün olduğu kadar ayırmaya çalışıyoruz. Pazarlama daha ürün planlama safhasında başlarken satış ürün sonrası gerçekleşen bir fonksiyon ve pazarlama mümkün olduğu kadar tek bir hedefe yoğunlaşıyor; “satışı gereksiz hale getirmek”.

Okumaya devam et

Land Rover S1 Phone

Land Rover S1 Phone, gerçekten dayanıklı


 

Ajans: Y&R Lima, RKCR/Y&R, Londra, Birleşik Krallık
Kreatif Direktör: Flavio Pantigoso
Sanat Yönetmeni: Christian Sánchez, Mirko Cuculiza