E-Mart ve Kampanya

141 zincir mağazasıyla ülke genelinde faaliyet gösteren Kore firması Emart’ın, öğlen 12:00 – 13:00 saatleri arasındaki satışlarının çok düşük olduğu görüldü.
Öğle yemeği saatine denk gelen bu periyodu daha verimli hale getirmek isteyen şirket yetkilileri, yalnızca bu saatlerde sürdürebilecekleri bir kampanya geliştirmek istediler. Bu amaçla 3 boyutlu bir karekod geliştirildi.
Videodaki düzenek, güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde, gölgeden faydalanarak karekod haline geliyor. Mobil cihazlarını kullanarak kodu okutan kullanıcılar, doğrudan Emart’ın sitesine yönlendiriliyorlar ve 1 saatliğine bir çok indirim kuponu ve bedava fırsatlardan faydalanma hakkı kazanıyorlar. Daha sonra telefonlarındaki uygulamadan, kazandıkları kuponla alışveriş yapan müşterilerin ürünleri teslimat adreslerine ulaştırılıyor.
Şirket bir aylık sürede, üye sayısını %58 artırırken, öğle saatlerindeki satışlarını %25 artırarak amacını gerçekleştirdi.

Kaynak: Retail News (http://retailnews.com.tr)


Dünya’nın İlk Anında Postalama Üretimi

Dünya’nın ilk anında postalama üretimi Kanada’da gerçekleştirildi. Bu anında postalama çalışmasında, Porche araçlar, posta yollanacak evlerin önünde görüntülenip, bu görüntülerden elde edilen bröşürler anında evlere dağıtılıyor.

Pfaff Auto: Instant Direct Mail from Lowe Roche Advertising on Vimeo.

Ajans: Lowe Roche, Toronto, Kanada
Kreatif Yönetmenler: Dave Douglass, Pete Breton
Sanat Yönetmeni: JP Gravina

Üniversiteler Televizyonlara Reklam Verebilir Mi?

Geçen sene ODTÜ’nün çeşitli televizyon kanallarına reklam vermesinden sonra bir tartışma ortaya çıkmış ama bu tartışma net bir şekilde tamamlanmamıştı; “Üniversiteler televizyonlara reklam verebilir mi?”…
103 devlet, 62 vakıf üniversitesi ve 7 vakıf meslek yüksekokulunun bulunduğu ülkemizde 2 milyonda fazla aday, beş farklı LYS sınavına girmek için başvuruda bulundu ve istedikleri üniversitelere girmek için yarıştı. Sonuçların açıklanacağı önümüzdeki haftalarda yine her yerde üniversite ve meslek yüksekokullarının tanıtımlarını göreceğiz.
Peki bu üniversiteler televizyonlara reklam verebilecekler mi? Zaten şu anda özellikle vakıf üniversiteleri çeşitli televizyon kanalarında yayınlanan eğitim programlarına katılıyorlar ve tanıtımlarını yapıyorlar. ODTÜ dışında henüz hiçbir üniversite, bu programlar dışında, belirlenmiş reklam kuşaklarında bir girişimde bulunmadı. Konu ile ilgili mevzuat (kanun ve yönetmelikler) tarandığında ortaya ilginç uygulamalar çıkıyor; Okumaya devam et

Colgate Total

“Bir eksik kulak bile, bakımsız bir ağız kadar dikkat çekmez…”





“Altı parmak bile, bakımsız bir ağız kadar dikkat çekmez…”







“Fazladan bir el bile, bakımsız bir ağız kadar dikkat çekmez…”





Ajans: Y&R, Sao Paulo, Brezilya
Kreatif Yönetmenler: Rui Branquinho, Flavio Casarotti
Sanat Yönetmeni: Renato Butori

“Üniversiteler televizyonlara reklam verebilir mi?” yayınlandı

dunya-logo“Üniversiteler televizyonlara reklam verebilir mi?” isimli makalem bu gün Dünya gazetesinde yayınlandı.
Makaleye bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.